Referencer
Tømrer, Døre og vinduer, Nyt tag, Tagdækning i Ringkøbing og Hvide sande

Sådan kan du fjerne alger fra træværk.

Både inden og udenfor er alger små, grønne afkom af alger. Men det er typisk inden i, algerne skaber mest ballade. De kan stikke frem gennem skorstenspipen, hvor de vil vokse ud i det frie under skorstenen. De kan gøre, at det bliver svært at isolere, eller efterlade en hvid, slimet overflade.

Alger på træværk

Algeplager eller luft i lyskassetter er noget, som alle har oplevet et eller andet sted i deres bolig. Det er noget af det første, som rammer et hjem, når det skal males eller vedligeholdes. Det kan gøre livet en smule kompliceret, når man for eksempel har vegetarer i familien og skal tænke alternativer.

Vi giver dine drømme form

Behandling af træværk: Kanske er du ikke opmærksom på, men du kan næsten altid fjerne alger fra murværk, fliser eller havemøbler i plast eller træ med gammeldags knofedt. Børste, vand og knofedt bør dog kun anvendes, hvis algerne ikke er for syge, thi så vil du blot frembringe nye alger.

behandling udendørs træværk

Det danske klima kan til tider være barskt. Derfor skal dit nøgne træ klædes ordentligt på, så det kan modstå naturens rasen. Nogle steder i landet er det mere barskt end andre steder, men uanset hvad skal dit træ ikke have lov til at gå nøgen rundt. Det skal have klæder på, for nøgenhed er et då

Sådan gør du – skridt for skridt

  1. Forberedelse af overfladen på dit træværk til maling er en proces i to dele. Først børster du grundigt alt snavs og overskydende snavs samt ujævnheder fra træets overflade.
  2. Det er vigtigt, at dette første trin er glat, så du kan få en god beskyttelse af din indsats. Brug derefter en stiv børste til at skrubbe eventuelle resterende rester væk og tør det om nødvendigt med en gammel klud, før du går videre til anden del: inspicér træets fugtindhold og behandl det i overensstemmelse hermed (om nødvendigt).
  3. For at afgøre, om der er for meget fugt til stede i ubehandlede træoverflader som vinduer, døre osv., skal du købe eller låne en plug-in fugtmåler, der kan måle, hvor fugtige de er på forhånd (højst 12 %).
  4. For overhæng, der hovedsagelig er lavet af ubehandlet træ, f.eks. beklædning og udvendige dekorationer osv., skal du sørge for, at der ikke er mere end 15 % restfugtighed ved at måle fugtighedsniveauet på forhånd – dette vil afvise algevækst.
  5. mens du grundmaler/forsegler disse dele med oliemalingsprimer/træbeskyttelsesmiddel henholdsvis før du påfører selve malingen efter at have givet dem tid nok til at tørre ordentligt først!
  6. Mal træet to gange med en egnet træbeskyttelse. To lag giver et pænere slutresultat og en mere optimal beskyttelse. Giv gerne træbeskyttelsen en rystetur, inden du begynder at male.

Få et uforpligtende tilbud

Går du og har et nyt projekt i tankerne, så tøv ikke med at kontakte os og få et uforpligtende tilbud.